Hoe helpt Dembaya jouw kind of leerling?

Na de intake maakt Dembaya afspraken over praktische zaken. We bespreken bijvoorbeeld waar de behandeling wordt gestart. Is dit op school of juist thuis? Ook kan de behandeling digitaal worden uitgevoerd. De problematiek waarbij Dembaya hulp kan bieden, vindt zijn grondslag vaak in:

  • Leren leren. Wanneer je kind of je leerling moeite heeft met het plannen en organiseren van schoolwerk of huiswerk, het starten met een taak, het onthouden van instructies of de strategie van het leren, kijkt Dembaya naar het kind, zijn executieve vaardigheden en zijn mogelijkheden. De executieve vaardigheden zijn vaak nog volop in ontwikkeling bij jonge kinderen, maar het kan wel helpen om de sterktes en zwaktes hiervan in kaart te brengen zodat er heel specifiek geoefend kan worden met bepaalde vaardigheden om deze te versterken.
  • Gedrags- en/of emotionele problemen. Is er sprake van een stoornis, zoals ADHD, ADD autisme of sprake van een laag zelfbeeld, boosheid of angsten? Dembaya kijkt samen met ouders en kind wat er nodig is om bijvoorbeeld weer tot leren te komen of wat er nodig is zodat het thuis weer beter gaat of het kind weer beter in zijn vel komt te zitten. Bij Dembaya richten we ons op begeleiding op maat, want ieder kind is uniek. De aanpak en behandeling zijn daarmee ook een uniek traject.
  • Observaties. Dembaya biedt de mogelijkheid om een observatie aan huis of op school te laten plaatsvinden, om zo antwoorden te krijgen op vragen als: waarom blijft bepaald gedrag bestaan of wat maakt dat bepaald gedrag wel thuis maar niet op school wordt opgemerkt?
     

Welke problemen of uitdagingen er ook spelen, Dembaya zorgt ervoor dat ouders en eventueel de school nauw betrokken worden bij de aanpak van de problematiek. Samen verkrijgen we zo het beste resultaat. Wil je meer weten wat Dembaya voor jouw kind of leerling kan betekenen? Dembaya helpt en ondersteunt graag. Bel voor nadere informatie of een afspraak met: 0641681195.

Over ons

Over ons

Dembaya is de praktijk voor orthopedagogiek waar je als ouders, kind en school samenwerkt voor het beste resultaat.

Lees meer
Onze diensten

Onze diensten

Dembaya is de praktijk voor hulp bij leerproblemen, sociaalemotionele problemen, gedrags- of opvoedingsproblemen.

Lees meer
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Dembaya is de praktijk voor orthopedagogiek waarbij oog is voor kind, ouders en school.

Aanvragen